Συστηματική Ανασκόπηση Δραστηριότητας Χρηστών

Το λογισμικό Συστηματικής Ανασκόπησης Δραστηριότητας Χρηστών Veriato 360 παρέχει απαράμιλλη ορατότητα στις online δραστηριότητες και στις επικοινωνίες των εργαζομένων και των συνεργατών. Eίναι το κατάλληλο σύστημα καταγραφής για χρήση στην αντιμετώπιση περιστατικών, και στην παρακολούθηση των υψηλού κινδύνου εσωτερικών διεργασιών, παρουσιάζοντας λεπτομερή, ακριβή και αξιοποιήσιμα δεδομένα.

Κατασκευασμένο για ορατότητα

Ειδικά κατασκευασμένο για την συλλογή, την έκθεση, και την άμεση ενημέρωση σχετικά με την δραστηριότητα των χρηστών, οι οποίοι αλληλεπιδρούν με τις υποδομές και τους πόρους Πληροφορικής και τα ψηφιακά δεδομένα της εταιρείας. Παρέχει πληροφορίες πλούσιες σε συμφραζόμενα για να υποστηριχτούν οι κρίσιμες λήψεις αποφάσεων.

Δοκιμασμένη Τεχνολογία

Χρησιμοποιώντας έναν μοναδικό μηχανισμό συλλογής δεδομένων, διαρκώς βελτιούμενο και σε λειτουργική χρήση σε εκατομμύρια τερματικούς σταθμούς για πάνω από μια δεκαετία, το λογισμικό ανασκόπησης δραστηριοτήτων υπολογιστών Veriato συλλέγει πληροφορίες, κατά τα άλλα δυσεύρετες, και τις αποθηκεύει με ασφάλεια, χωρίς να επηρεάζεται η ροή των εργασιών της εταιρείας.

Τα δεδομένα που χρειάζεστε

Το λογισμικό ανασκόπησης δραστηριοτήτων της Veriato προσφέρει μια εντυπωσιακή σειρά επιλογών αναθεώρησης δεδομένων, συμπεριλαμβανομένων της άμεσης ειδοποίησης, του πάνελ γρήγορης προβολής, των προγραμματιζόμενων αναφορών, την αναπαραγωγή σε στύλ βίντεο και την ενοποίηση με συστήματα 3ων κατασκευαστών, εξασφαλίζοντάς σας πως έχετε τα απαραίτητα δεδομένα, όπου και όταν τα χρειάζεστε.

Αποφύγετε το να γίνετε Στατιστική

Σχεδιασμένο να παρέχει την απαραίτητη ορατότητα και τα συμφραζόμενα που χρειάζεστε ώστε να παρακολουθήσετε και να ανιχνεύσετε τις δραστηριότητες στο δίκτυό σας

Αναπαραγωγή Βίντεο

Το λογισμικό ανασκόπησης δραστηριοτήτων της Veriato χρησιμοποιεί  ένα μηχανισμό καταγραφής οθόνης, ο οποίος σας επιτρέπει να δείτε τα συμφραζόμενα ενός περιστατικού, παρακολουθώντας την αναπαραγωγή της δραστηριότητας της οθόνης όπως ακριβώς συνέβη. 

Ειδοποιήσεις

Ο ισχυρός μηχανισμός ειδοποιήσεων σας κρατά ενήμερους για πιθανές παραβιάσεις ασφαλείας και εταιρικών πολιτικών συμμόρφωσης, και μπορεί να χρησιμεύσει ως έναυσμα για την επιτάχυνση της συλλογής δεδομένων όταν συμβαίνουν γεγονότα που έχετε ορίσει.

Ενοποίηση με συστήματα 3ων κατασκευαστών

Το λογισμικό ανασκόπησης δραστηριοτήτων της Veriato ενοποιεί τα δεδομένα του με κορυφαίες εφαρμογές SIEMs, όπως τις Splunk και ArcSight, και παρέχει μια σειρά από πρόσθετες επιλογές ενσωμάτωσης δεδομένων για να υποστηρίξει το να πάρετε τα δεδομένα που χρειάζεστε, όπου τα χρειάζεστε.

Πάνελ Γρήγορης Προβολής

 

Διαγράμματα προσανατολισμένα στις δραστηριότητες, τα οποία παρέχουν εποπτεία συγκεντρωτικών δεδομένων υψηλού επιπέδου κι επιτρέπουν με ένα κλικ να κατεβείτε επίπεδο και να δείτε λεπτομερέστερες πληροφορίες.

Καθολική Αναζήτηση

Βρείτε όλα τα αποτελέσματα των κριτηρίων αναζήτησής σας, οπουδήποτε και αν είναι αποθηκευμένα στην βάση δεδομένων του Veriato 360. Με ένα κλικ έχετε πρόσβαση σε λεπτομερέστερα δεδομένα και εικόνες που σχετίζονται με το επιλεγμένο συμβάν.

Παρακολούθηση Αρχείων & Εγγράφων

Ανιχνεύστε δραστηριότητες σε τοπικές, αφαιρούμενες ή cloud μονάδες σκληρών δίσκων καθώς και δραστηριότητες εκτυπώσεων. Δείτε πότε τα αρχεία δημιουργούνται, διορθώνονται, διαγράφονται ή μετονομάζονται.

Καταγραφή Πληκτρολόγησης

Όπου απαιτείται, η επιλογή καταγραφής όλων των πληκτρολογημένων χαρακτήρων, συμπεριλαμβανομένων και των "κρυφών" και των συνδυασμών, σας εξασφαλίζει το βαθμό ορατότητας που χρειάζεστε στις δραστηριότητες των ιδιαιτέρως προνομιακών χρηστών. Με την λειτουργία καταγραφής των πληκτρολογημένων χαρακτήρων, το Veriato 360 μπορεί να καταγράφει όλους τους χαρακτήρες των πληκτρολογήσεων.

Καταγραφή Email

Καταγράψτε δραστηριότητες επικοινωνίας από παραδοσιακές εφαρμογές διαχείρισης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, καθώς και από τις περισσότερες δημοφιλείς webmail υπηρεσίες, και διατηρήστε ένα εύχρηστο σύστημα καταγραφής, από το οποίο μπορείτε να λαμβάνετε ειδοποιήσεις και αναφορές.

Δραστηριότητα Διαδικτύου

Σημαντικά πιο εξελιγμένο από το ιστορικό περιήγησης των browsers, το λογισμικό ανασκόπησης δραστηριοτήτων της Veriato καταγράφει και διατηρεί πληροφορία σχετικά με την δραστηριότητα στο διαδίκτυο, συμπεριλαμβανομένων των χρόνων που ένας χρήστης ασχολείται ή δραστηριοποιείται σε έναν ιστόχωρο.

Συνήθεις Ερωτήσεις

Πώς συνεργάζονται το Veriato 360 και το Veriato Recon;

Οι δύο λύσεις είναι σχεδιασμένες να συνεργάζονται αρμονικά. Λειτουργούν από την ίδια κονσόλα και μπορείτε να αναπτύξετε παράλληλα την User Behavior Analytics μέσω του Veriato Recon και την User Activity Monitoring μέσω του Veriato 360.

Αυτή η ολοκληρωμένη ενσωμάτωση σας επιτρέπει ένα ενιαίο μοντέλο κάλυψης, εξασφαλίζοντας πως για τους εργαζόμενους χαμηλότερης επικινδυνότητας καθορίζονται τιμές αναφοράς των αναμενόμενων συμπεριφορών και αναλύονται οι αποκλίσεις, ενώ για τους εργαζομενους υψηλότερης επικινδυνότητας υπάρχει μεγαλύτερου βαθμού εποπτεία των δραστηριοτήτων τους.

Επιπλέον, όταν το Veriato Recon ανιχνεύσει μια σημαντική απόκλιση στην συμπεριφορά, είναι απλή η διαδικασία ενεργοποίησης της δύναμης του Veriato 360 ώστε τάχιστα να αναθεωρηθούν τα δεδομένα της δραστηριότητας του χρήστη και να αποκτήσετε τις πληροφορίες που χρειάζονται για να δράσετε γρήγορα και σωστά.

 

Συνεργάζεται το Veriato 360 με το Citrix® XenAppTM ή τα Microsoft® Terminal Services;

 

Το Veriato 360 θα καταγράφει όλους τους χρήστες που συνδέονται σε έναν server χρησιμοποιώντας είτε Terminal Services ή λογισμικό Citrix. Κατά την εξέταση των στοιχείων απλώς ρυθμίστε τα κριτήρια προβολής ώστε αντί να προβάλετε τις πληροφορίες του υπολογιστή να προβάλετε τις πληροφορίες του χρήστη των Terminal Services ή του Citrix.


Μπορεί το Veriato 360 να χρησιμοποιηθεί σε περιβάλλον Windows Workgroup;

 

Ναι. Θα λειτουργήσει εφόσον σε κάθε υπολογιστή υπάρχει ρυθμισμένος ένας λογαριασμός Διαχειριστή με ακριβώς το ίδιο όνομα και κωδικό (ισχύουν κανόνες διάκρισης πεζοκεφαλαίων). Όταν επιθυμείτε να διαχειριστείτε τους υπολογιστές, θα πρέπει να συνδεθείτε στον υπολογιστή που είναι εγκατεστημένο το Veriato 360 Control Center χρησιμοποιώντας αυτόν τον λογαριασμό.

Δεν θα γεμίσει τους σκληρούς δίσκους μας με τα δεδομένα το Veriato 360;

 

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι το Veriato 360 θα διαμορφωθεί έτσι ώστε οι καταγραφές να μεταφέρονται στο Data Vault και στην MS SQL Server Express βάση δεδομένων (συμπεριλαμβάνονται σε όλα τα λογισμικά του Veriato 360), λαμβάνοντας με αυτόν τον τροπο αποτελεσματικά σχεδόν καθόλου χώρο στον δίσκο του τοπικού υπολογιστή, επειδή οι εγγραφές μεταφέρονται αυτόματα από τους τοπικούς υπολογιστές στο Data Vault και στην SQL βάση δεδομένων αρκετές φορές την ώρα. Σε εκείνες τις περιπτώσεις όπου ο υπολογιστής που καταγράφεται αποσυνδεθεί από το δίκτυο, όπως ένας φορητός, ο οποίος ταξιδεύει για επαγγελματικούς λόγους, το Veriato 360 συνεχίζει να καταγράφει και να κρατά τις εγγραφές στον τοπικό δίσκο έως ότου ο φορητός επανασυνδεθεί με το δίκτυο, οπότε και με το Data Vault και την SQL βάση δεδομένων, και αυτόματα μεταφέρει όλες τις καταγραφές στο Data Vault και στην SQL βάση δεδομένων εκείνη την χρονική στιγμή.

Ο αποθηκευμένος όγκος δεδομένων που απαιτείται στον δίσκο ανά ημέρα για κάθε υπολογιστή που καταγράφεται γενικά θα κυμαίνεται μεταξύ 2 και 20 megabytes ανά ημέρα, ανάλογα με τους τύπους γεγονότων που εγγράφονται. Για παράδειγμα, εάν επιλέξετε να μην καταγράφονται στιγμιότυπα οθόνης, οι απαιτήσεις αποθήκευσης μειώνονται δραστικά, ίσως και κάτω από 1 megabyte ανά υπολογιστή ανά ημέρα.

 

​Με τους υπολογιστές αυτούς που γράφουν στο Data Vault, δεν θα δημιουργείται μεγάλη κίνηση στο δίκτυο μας;

 

Θα εκπλαγείτε με το πόσο λίγη κίνηση δημιουργείται. Επιπλέον, η κίνηση που δημιουργείται διαχειρίζεται από το σύστημα για την ελαχιστοποίηση των σημείων συμφόρησης. Από προεπιλογή, κάθε 4 λεπτά, κάθε υπολογιστής θα μεταφέρει αυτόματα καταγεγραμμένες πληροφορίες στο Data Vault και στην SQL βάση δεδομένων για όχι περισσότερο από 30 δευτερόλεπτα. Καμία πληροφορία δεν καταγράφεται ή αποστέλλεται μέσω του δικτύου εάν ένας υπολογιστής είναι σε αδράνεια για 3 λεπτά.

Σε οκτώ ώρες, υποθέτοντας μια χειρότερη περίπτωση στην οποία ο υπολογιστής συνεχώς χρησιμοποιείται και ο χρήστης αλληλεπιδρά με αυτόν πλήρως για 8 ώρες, οι πληροφορίες μεταφέρονται περίπου 120 φορές (κάθε 4 λεπτά). Διαιρώντας τα 10 MB με τις 120 μεταδόσεις έχουμε περίπου 83 KB για κάθε μετάδοση.

.

 

Θα χρειαστεί να ρυθμίσω κατάλληλα δικαιώματα για τον φάκελο όπου το Veriato 360 αποθηκεύει τα στιγμιότυπα οθόνης και τα συνημμένα των emails;

 

Όλες οι καταγραφές στιγμιότυπων οθόνης και συνημμένων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου αποθηκεύονται από το Vault Data, το οποίο είναι υπηρεσία των Windows και τρέχει με δικαιώματα Διαχειριστή. Θα χρειαστεί να αλλάξετε τα δικαιώματα για το φάκελο Data Vault μόνο αν επιθυμείτε μη διαχειριστές να έχουν πρόσβαση στα καταγεγραμμένα στιγμιότυπα οθόνης και συνημμένα email.

 

 

Μπορώ να εγκαταστήσω το λογισμικό σε πολλούς υπολογιστές ταυτόχρονα;

 

Ναι, το Veriato 360 παρέχει τη δυνατότητα να εγκαταστήσετε και να ρυθμίσετε πολλούς υπολογιστές ταυτόχρονα με τη χρήση λογικών ομάδων. Οι υπολογιστές ανατίθενται στην ίδια ομάδα και στη συνέχεια μια αλλαγή στην εγκατάσταση ή σε κάποια ρύθμιση σε μια ομάδα δημιουργεί μια αλλαγή στην εγκατάσταση ή στην ρύθμιση σε όλους τους υπολογιστές στην ομάδα.

Για παράδειγμα, αν θέλετε να εγκαταστήσετε την ίδια διαμόρφωση σε όλους τους υπολογιστές στο Τμήμα Λογιστηρίου, μπορείτε να δημιουργήσετε μια ομάδα με τίτλο «Λογιστήριο» και να εκχωρήσετε τους κατάλληλους υπολογιστές σε αυτή την ομάδα. Το Veriato 360, στη συνέχεια, θα σας επιτρέψει να προωθήσετε μία πανομοιότυπη προρυθμισμένη εγκατάσταση σε όλους τους υπολογιστές στην ομάδα «Λογιστήριο».

 

 

Το Veriato 360 θα καταγράψει φορητούς υπολογιστές, οι οποίοι δεν είναι πάντα συνδεδεμένοι στο δίκτυο;

 

Όταν το λογισμικό καταγραφής Veriato 360 είναι εγκατεστημένο σε ένα φορητό υπολογιστή, καταγράφει τη δραστηριότητα στο Data Vault στο δίκτυο, όπως κάνει κάθε υπολογιστής. Εάν ο φορητός έχει αποσυνδεθεί από το δίκτυο, όπως στην περίπτωση που ένας φορητός υπολογιστής ταξιδεύει, η καταγραφή θα εξακολουθήσει στον φορητό και όλα τα γεγονότα θα αποθηκευτούν τοπικά στον φορητό υπολογιστή. Μόλις ο φορητός θα συνδεθεί εκ νέου στο δίκτυο, θα αναγνωρίσει ότι έχει και πάλι πρόσβαση στο Data Vault και στην SQL βάση δεδομένων και θα ανεβάσει εκεί τις προηγουμένως τοπικά αποθηκευμένες εγγραφές.

 

Μπορώ να ξανάρυθμίσω την (Client) εγκατάσταση του καταγραφικού Veriato 360 σε πολλούς υπολογιστές ταυτόχρονα;

 

Ναί. Το Veriato 360 διαθέτει ένα εργαλείο μαζικής ενημέρωσης, το οποίο σας επιτρέπει να ενημερώσετε τις ρυθμίσεις σε πολλούς υπολογιστές ταυτόχρονα, ακόμη και αν οι υπολογιστές είναι απενεργοποιημένοι.

Recorder

Windows® 10, 8, Windows® 7, Windows Vista®, Windows Server 2012, Windows Server® 2008
 

Mac OS® X 10.9 ή νεότερο, με 64-bit Intel επεξεργαστή

Δικτυακή πρόσβαση (Δικτύωση με Windows Domain, Workgroup, ή Novell® Δίκτυο)


Πρόσβαση στον υπολογιστή έχοντας δικαιώματα Διαχειριστή για απομακρυσμένη εγκατάσταση

 

Control Center

Windows® 10, 8, 7, Windows Server® 2012, Windows Server® 2008


Δικτυακή πρόσβαση σε servers, στην βάση δεδομένων, στα PCs, και Macs που καταγράφονται


 

Dashboard

Windows® 10, 8, 7, Windows Server® 2012, 2008


Δικτυακή πρόσβαση προς το Veriato 360 SQL instance

Windows login ή δικαιώματα login προς την βάση δεδομένων
 

Server Components

Windows® 10, 8, 7, Windows Server® 2012, 2008

 

Windows λειτουργικό σύστημα, x32 or x64


Enterprise class server (Pentium® III / Intel® Xeon® , 8 GB RAM) προτείνεται για διαρκή χρήση, αλλά όποιο νεότερο σύστημα Windows είναι κατάλληλο για εκτίμηση του προϊόντος


SQL Server Host Server—OS σε native English


SQL Server Host Server—NTFS file system (όχι FAT32)


Στατική IP διεύθυνσςη (προτείνεται)


40 GB ελεύθερος αποθηκευτικός χώρος σε δίσκο

 

Απαιτήσεις Συστήματος

360

Δείτε το Veriato 360 στην πράξη

Συνεργάζεται με το λογισμικό Veriato Recon user behavior analytics

Το Veriato 360 και το Veriato Recon είναι πλήρως ενοποιημένα, παρέχοντας ενιαία κονσόλα διαχείρισης, η οποία συνδυάζει τα δύο προϊόντα για πλήρη εξασφάλιση ενάντια στις επιθέσεις εκ των έσω. 

Veriato Gold Partner

Αντιμετώπιση Περιστατικών

Το λογισμικό ανασκόπησης δραστηριοτήτων της Veriato παρέχει ένα σύστημα καταγραφής όλων των δραστηριοτήτων των χρηστών, πράγμα που σημαίνει πως υπάρχουν ταχύτερες απαντήσεις σε ερωτήσεις όπως "τί συνέβη", "πώς συνέβη", και "πώς μπορούμε να το περιορίσουμε". Όταν ο περιορισμός της ζημιάς και η μείωση του χρόνου επαναφοράς είναι ζωτικής σημασίας για τον οργανισμό σας, τότε το Veriato 360 είναι από τα βασικά εργαλεία των ομάδων αντιμετώπισης περιστατικών (CSIRT - Computer Security Incident Response Team). Ισχύει για τις μεγαλύτερες εταιρείες του κόσμου. Δείτε ό,τι βλέπουν κι εκείνοι.

Παρακολούθηση δραστηριοτήτων υψηλής επικινδυνότητας

Κάθε οργανισμός έχει εργαζομένους, συνεργάτες, εργολάβους, οι οποίοι είναι εν δυνάμει περισσότερο επικίνδυνοι από άλλους. Αυτό μπορεί να συμβεί λόγω του ρόλου τους και της συνοδής πρόσβασης σε εταιρικούς πόρους και πληροφορίες, ή εξαιτίας μιας κατάστασης - όπως ενός προβλήματος που άπτεται της αρμοδιότητας του Τμήματος Ανθρώπινου Δυναμικού. Οι εργαζόμενοι υψηλού κινδύνου απαιτούν μεγαλύτερη εποπτεία και το λογισμικό ανασκόπησης δραστηριοτήτων, το οποίο παρέχουμε, επιτρέπει λεπτομερή, πλούσια σε συμφραζόμενα συλλογή και έλεγχο της δραστηριότητας των χρηστών, χωρίς να παρεμβαίνει στην ροή των εργασιών.